15 nemme måder at spare penge på i hverdagen

15 nemme måder at spare penge på i hverdagen

Vi kan allesammen godt bruge lidt ekstra penge i hver måned, men det er ikke altid let at tjene flere penge. De fleste har måske allerede et fuldtidsarbejde, og så er det svært at presse flere ting ind i en tætpakket kalender, så man kan tjene flere penge.

Spar penge

I stedet for at tjene flere penge eller lån penge online, er der dog også muligheden for at spare flere penge, og på den måde vil du alligevel have flere penge i dit budget, som du kan bruge på lige det du lyster. Hvad enten det er ferie, bil, bedre mad eller shopping, så vil vores sparertips give dig lidt ekstra penge hver måned.

Herunder giver vi dig 15 nemme måneder, du kan spare penge på i hverdagen. Desto flere råd du følger, desto flere penge vil du kunne spare op hver måned, og det gør det blandt andet også lettere at betale gæld, hvis du har sådan noget.

 1. Lav alle dine indkøb i en enkelt omgang

Hvis du vælger at handle en gang om ugen i stedet for at handle alle dage, så vil du typisk komme til at spare flere penge. For at du kan skære dine indkøb ned til en enkelt gang om ugen, bør du lave en madplan for hele ugen.

Der kan du notere alt det, som du har brug for i løbet af en uge, og så holder du dig til det. Ved at købe ind en enkelt gang om ugen, slipper du for at lave impulskøb, eller bestille en dyr pizza, for du har allerede maden i huset.

 1. Handel aldrig ind mens du er sulten

Vi kender det allesammen. Hvis du går rundt i butikken, mens maven knurrer, så kommer man let til at tage beslutninger, som man ikke burde. Det kan blandt andet være den lækre chokolade, der frister eller lidt lækkert fra bageren. Handel derfor ikke ind, mens du er sulten.

 1. Tjek altid alle tilbud!

Et af de steder hvor du kan spare flest penge, er hvis du handler ind der, hvor der er tilbud. På nettet kan du finde samtlige tilbudsaviser for alle de butikker i dit område, og du vil blive overrasket over, hvor mange penge du kan spare, hvis du bare tager dig lidt tid.

Kan du pludselig få et par bøffer for en 10’er i stedet for 30 kr. så er det mange penge, som du kan spare. En hurtig tur på google, kan også hjælpe dig med at finde tilbud på et specifikt produkt.

 1. Køb ind i store mængder

Dette tip læner sig op ad det første tip, hvor du foretager alle indkøb på en gang. Det er nemlig sådan, at hvis du køber dine varer i store mængder, så kan du spare rigtig mange penge. Du får eksempelvis 3 kg hakket oksekød meget billigere i kg. pris end hvis du skulle købe 10 pakker af 300 gram.

Du kan se det samme på sodavand, hvor du ofte kan få halvanden liter cola billigere end en halv liter cola Så køb stort ind og så frys evt. dine varer ned, og tø dem op, når det er tid til det.

 1. Kig efter madspildstilbud

I stort set alle butikker går de ind for at stoppe madspild. Derfor har de ofte samlet en køler, hvor alle de produkter der er ved at udløbe, bliver solgt meget billigere. Her kan du let finde mad til en eller to dage, uden at det koster alverdens.

 1. Nøjes med at drikke vand

Vand er det absolut sundeste for kroppen, men vi har det alligevel med at slukke vores tørst i sukkervand eller lightprodukter. Foruden sundheden for kroppen, så er vand også bare meget billigere. Derfor er et superlet sparertip, at du drikker vand i stedet for at købe sodavand eller andet.

 1. Tag madpakke med til frokosten.

Ja. Det kan være noget så kedeligt at skulle lave sin egen madpakke, især hvis kollegaerne sidder og smovser sig i lækre købte retter. Der er dog mange penge at spare, hvis du laver din egen madpakke hjemmefra, og så vil det samtidig også være sundere.

 1. Tag et kig på dine forsikringer

Alt for mange danskere snyder sig selv med de forsikringer, som de har i dag. Det kan enten være fordi, at de ikke har kigget rundt på markedet i første omgang, eller at de bare ikke har undersøgt, at forsikringerne er blevet billigere, nu hvor man har haft dem længe.

Det bedste eksempel er unge, der skal have ny bil. Her vil en forsikring typisk være rigtig dyr, men så snart man har rundet 25 år, så bliver den meget billigere. Tag derfor et kig på dine forsikringer, og se, om du ikke kan spare lidt her og der.

 1. Andre abonnementer

Det er dog ikke kun forsikringer, som du betaler månedligt til. Det kan være fitness, det kan være telefon og det kan være abonnementer fra datingsider. Mange af disse har du formentlig slet ikke brug for. Telefonselskaber er ofte villige til at forhandle priserne ned, så gik dit teleselskab et kald, og se, om de ikke kan sænke prisen.

Benytter du dit fitnesscenter en gang om måneden eller mindre, så aflys det NU! Og et abonnement på eksempelvis en app som tinder, er altså ikke nødvendigt, du skal nok finde en kæreste alligevel, og du kan spare mange penge.

 1. Sælg bilen?

En bil er en af de dyreste faste udgifter, som vi kan have. Der er måske månedlige afbetalinger, der er benzin, reparationer, servicetjek og meget mere. Alt sammen er generelt meget kosteligt, og derfor kan det være en god ide, hvis du sælger din bil.

For nogle kan det slet ikke være en mulighed, hvis der er langt på arbejdet, men tænk over, om det virkelig er nødvendigt, hvis du bor i byen og har ganske kort til arbejdet.

 1. Køb benzin mens det er billigt

Hvis du simpelthen ikke kan skaffe dig af med bilen, og den er nødvendig, så prøv i det mindste at spar de penge du kan på selve bilen. Benzin hopper op og ned i priser, men den er typisk dyrest på de tidspunkter, hvor der er mange potentielle kunder.

Så du bør tanke inden klokken 10:00 og efter klokken 19.00, hvis du gerne vil have de billigste priser på benzin. Derudover så husk at kig på, hvilke tankstationer der har de billigste priser.

 1. Spar på TV og internet

Har du brug for den absolut største TV-pakke i hjemmet? Ser du overhovedet alle kanalerne, eller føler du bare det er en nødvendighed? Det samme kan siges med internettet, hvor der er mange dyre løsninger, som giver dig alt for lidt for pengene.

Tag et kig på, om det virkelig er nødvendigt med en stor dyr TV-pakke, og om det ikke bedre kunne betale sig, at du havde den lille pakke og så tilkøbte et par streamingtjenester, hvis det evt. er fodbold du gerne vil se.

Internet kan du let finde til en billig pris, da der er mange forskellige sammenligningssider på nettet, hvor de tilbyder dig den bedste pris på markedet.

 1. Køb brugt

Der er slet ingen grund til at føle, at du skal være for fin på den. Brugte ting kan være mindst ligeså gode som de helt nye ting, og de koster til gengæld sjældent mere end halvdelen. Det kan både være brugt tøj, men det kan også være andre brugte ting.

Er det en spillekonsol til knægten, så kig på Den Blå Avis eller andre salgssider, da du helt sikkert kan finde en billig konsol, der kun har været brugt ganske få gange, men som stadig er i rigtig god stand.

Der er i øvrigt ingen mennesker, der kan se, om det tøj eller de genstande du har købt, har været brugt før.

 1. Stop med de dårlige vaner

Man kan have mange dårlige vaner, og det har de fleste mennesker typisk. Det kan være, at du er kæderyger, der ryger mange cigaretter om dagen? Det kan også være, at du spiller oddset, casino eller lignende ting, eller måske er det en eller to fyraftensøl hver dag efter arbejde.

Uanset hvilke vaner du har, så prøv at skær ned på dem, da de virkelig kan være synderen i den lange ende, og det koster dyrt for din pung. Hvis du eksempelvis stopper med at ryge, så vil du hurtigt se, hvor mange ekstra penge, du pludselig har at gøre godt med hver måned.

 1. Meld dig ud af folkekirken

Hvis du er meget religiøs, og folkekirken betyder en stor del for dig, så er der naturligvis ingen grund til at melde dig ud. Hvis det derimod ikke betyder det store for dig, så er der heller ingen grund til, at du hver måned betaler til folkekirken via din lønseddel.

Hvis du melder dig ud af folkekirken, vil du kunne spare flere hundrede kroner om måneden, og det bliver hurtigt et par tusinde kroner i løbet af et år. Så kig på, om det virkelig er en nødvendighed for dig.

Skriv et svar