Disse krav skal du leve op til for at låne online
Foto: Shutterstock

Disse krav skal du leve op til for at låne online

Annoncørbetalt indhold

Når du skal låne penge på nettet, er der gerne nogle krav, du skal leve op til for at få lov til at låne. Det er kutyme hos alle låneudbydere, og det er ikke kun noget, du ser enkelte steder. Find mere information om at låne penge her.

Der kan dog være forskel på de krav, du skal leve op til. Der er dog som regel kun små ændringer i kravene fra udbyder til udbyder, da de ofte læner sig meget op ad hinanden.

Find det billigste lån online.

Alderskrav

Det første krav, du vil støde på, er som regel kravet om alder. Du skal i følge dansk lovgivning være mindst 18 år gammel for at låne penge. Derfor er det også kravet hos langt de fleste låneudbydere. Dog kan du være ude for, at der er udbydere, der har et højere krav end 18 år.

Udbyderne kan sagtens vælge at sætte en højere aldersgrænse end de 18 år, som er bestemt af dansk lovgivning. De kan fx sagtens vælge at sige, at du skal være mindst 19, 20, 21, 23 eller 25 år gammel for at kunne låne penge hos dem.

Krav til bopæl og statsborgerskab

Derudover er der også typisk krav til, at du har en dansk bopæl – det vil sige en danske adresse jævnfør folkeregisteret. Derudover skal du også være dansk statsborger, da det ellers ikke kan lade sig gøre for dig at komme i gang med at låne penge.

Dette er et af de krav, der som regel går igen fra udbyder til udbyder, og som du nok ikke kommer uden om, hvis du har et mål om at låne penge fra en danske låneudbyder. Men de fleste lever jo heldigvis også op til disse krav pr. automatik.

NEM-id

Så må vi heller ikke glemme kravet om NEM-id. Du skal nemlig have et gyldigt NEM-id, hvis du vil have succes med at låne penge på nettet. De fleste har dog et NEM-id, men har du af den ene eller anden grund ikke noget NEM-id eller ikke noget nøglekort, er det en god idé at få styr på det, da det ellers ikke kan lade sig gøre for dig at låne.

Du skal bl.a. bruge det til at underskrive din låneaftale med låneudbyderen. Og det kan nu til dags ikke lade sig gøre på andre måder end at underskrive digitalt med dit NEM-id.

RKI

Et andet vigtigt krav, som også går igen fra udbyder til udbyder, er kravet om, at du ikke må være registreret i RKI. Du kan risikere at havne i RKI, hvis du bliver stemplet som dårlig betaler, hvilket som regel sker på baggrund af, at du har ubetalte regninger.

Der er så godt som ingen danske låneudbydere, der er interesseret i at låne penge ud til personer, der står i RKI. Skal du låne penge i RKI, er din eneste mulighed at gå gennem en kautionist, der kan kautionere – det vil sige stå inde for dit lån og dermed skrive under på lånet for dig.

Minimum årlig indtægt

Et af de krav, som kun går igen hos en række låneudbydere, og altså ikke dem alle sammen, er kravet til en minimum årlig indtægt. Hos nogle af de udbydere, der arbejder med større lån, er det gerne et krav, som du skal leve op til.

Det kan dog være forskelligt, hvor mange penge du skal tjene om året for at få lov til at låne penge. Her skal du bl.a. også gøre brug af dit NEM-id til at give udbyderen adgang til SKAT; så de kan tjekke din indtægt efter og dermed sikre sig, at du tjener det nødvendige beløb.

Kontaktinformationer

For at låne penge i Danmark skal du også have nogle gyldige kontaktinformationer. Du skal blandt andet have dig et dansk telefonnummer, som du er tilgængelig på, og du skal have en gyldig e-mail, som du kan kontaktes på.

På den måde kan låneudbyderen sikre sig, at du rent faktisk er til at komme i kontakt med, hvis det bliver nødvendigt. Men alle har jo efterhånden også en e-mail og et telefonnummer, så det burde ikke være det, der skiller dig og dit kommende lån ad.

Dansk bankkonto

Sidst, men ikke mindst, skal du som regel også være i besiddelse af en dansk bankkonto, da du ikke kan få overført pengene i dit lån til en udenlandsk konto. Så har du endnu ikke en dansk bankkonto, er det essentielt, at du får oprettet en, så der er et sted, din låneudbyder kan sætte pengene ind.

De fleste af kravene er for at sikre sig, at der er en dansk person i den anden ende, der er i stand til at betale af på lånet igen. Derfor er mange af kravene også nemme at leve op til, så længe du bare er dansk statsborger og over 18 år gammel.

Skriv et svar