Disse ting kan du gøre for at undgå nattesved

Annoncørbetalt indhold

Har du den tendens, at du sveder om natten? Det kan der være mange årsager til, for eksempel, hvis du er syg og har feber eller anden sygdom, der gør, at kroppen skaber varme i kroppen, fordi immunsforsvaret arbejder. Det kan også være, at du er stresset og skal præstere noget ekstremt som eksamen eller en stor præsentation på dit arbejde. Det kan også være, at du har det for varmt i soveværelset og måske skal tænke over, hvordan du skaber et mere køligt indeklima.

Nattesvederi er ubehageligt

Uanset hvilken årsag, der er til dette nattesvederi, er det ubehageligt at vågne op helt badet i sved. Hvis det er meget voldsomt og bliver ved, skal du selvfølgelig først og fremmest opsøge din læge. Så skal vi ikke spille kloge i forhold til årsagen. Det kan også være overgangsalder, altså noget hormonelt betinget, og mange andre muligheder skal afdækkes. Her ser vi på de ting, som du kan gøre for at skabe et godt og klimavenligt sovemiljø, så hæng på her og bliv inspireret. 

Kølende puder, dyner og madrasser

hvis du er så heldig at have pengene til at investere nye puder og dyner, er der mange muligheder for at skabe et kølende effekt på kroppen, nemlig via en afkølende dyne og en afkølende topmadreas og dyne. En topmadras med kølende effekt kan også have vekselvirkning, så den køler på den ene side og er normal på den anden. Der findes også en virkning, der gør, at materialet køler i varme og varmer i kulde. Det er sådan, at du kan bruge dette materiale hele året rundt, så du hele tiden kan få tempereret din krop mest optimalt i forhold til vejret og temperaturen indenfor og udenfor. 

Der findes mange hovedpuder også, der har denne kølende effekt, så dit hoved ikke bliver alt for varmt i løbet af natten. Kombiner det med en svalende dyne, og læg mærke til, at dyner altid kategoriseres enten varm eller sval og vælg her den svale dyne, som er en sommerdyne. 

Luft ud og hav mindre varme på i soveværelset

Det kan også være en god ide at lufte grundigt ud i soveværelset samt ikke så meget varme på. Der kan være en tempereatur på for eksmpel 19 grader, og hermed er det lidt under de 20-22 grader, som mange ellers har i deres hjem. Der er også nogle mennesker, der trives allerbedst med et iskoldt soveværelse uden varme på overhovedet. Mærk efter og prøv det af, om det kunne være noget for dig. Du skal selvfølgelig ikke ligge og fryse, men se, om en lavere tempereatur gør noget ved dit svederi. Hvis I er to i sengen, kan I også have hver jeres madras, der køler, og her kan et samlende lagen gøre, at det stadig er en seng, med et lagen henover. 

Skriv et svar