Lån penge trods RKI

Lån penge trods RKI

Der kan være mange forskellige grunde til, at man er endt i RKI (Riberts Kredit Information). De fleste af grundene vil man ofte selv være skyld i, men der kan også være tilfælde, hvor man er blevet dårligt behandlet og endt i RKI, selvom man ikke har fortjent det.

De folk der er registreret i RKI ved, at det kan være umenneskeligt svært at låne penge, men heldigvis er der råd for det, og det er fortsat muligt at låne penge, selvom man skulle ende i RKI selvforskyldt eller uden skyld.

Inden vi kigger på, hvordan man låner penge trods RKI, tager vi et hurtigt kig på hvad RKI egentlig er.

Hvad er RKI?

RKI der står for Riberts Kredit Information er et register over ”dårlige betalere” altså folk der ikke har betalt deres gæld. RKI benyttes af virksomheder og offentlige myndigheder til at kreditvurdere en kunde, hvis en person eller virksomhed ansøger om et lån.

Hvordan ender man i RKI?

Hvis du skal ende i RKI, kræver det, at du har modtaget adskillige regninger, rykkere og mulige opkald fra kreditorer, fordi du enten ikke vil eller kan betale det, som du skylder. Det vil i de fleste tilfælde betyde, at kreditorerne tilmelder dig RKI.

Der er forskellige regler for, hvor højt beløbet skal være på, før man kan blive registreret i RKI. Hvis det er en almindelig virksomhed, eksempelvis dit teleselskab, så skal:

  1. Beløbet være på minimum 200 kroner.
  2. Virksomheden skal have sendt mindst tre skriftlige rykkere til vedkommende, der skylder penge. I den sidste rykker skal der advares om, at virksomheden vil melde en til RKI, hvis man ikke får betalt.
  3. Der skal gå fire uger fra advarslen om anmeldelsen til RKI er modtaget til, at virksomheden må anmelde en person tik RKI.

Er der tale om de offentlige myndigheder, så kan du fortsat benytte dig af punkt to og tre, men til gengæld skal beløbet der skyldes være på minimum 7.500 kroner.

Lån penge trods RKI

Hvis du er havnet i RKI, vil det være meget svært at få et lån. Generelt set siges det, at man i RKI ikke kan komme til hverken at få kredit eller et lån. Virkeligheden er dog faktisk en helt anden, og det er faktisk muligt at låne penge trods RKI.

Du kan dog ikke gå ned i din lokale bank og bede dem om et lån. De vil hurtigt tage et kig, og når de finder ud af, at du står registreret i RKI, så lukker de kassen, og beder dig komme tilbage, når du har betalt din gæld og ikke længere er registreret i RKI.

Det er dog ikke kun bankerne, der låner penge ud til danskere i dag, og dermed er der stadig lys forude for dig, hvis du har brug for et lån trods du er registreret i RKI. De fleste steder, hvor du kan låne penge trods RKI vil typisk godkende din ansøgningen indenfor en dag. Faktisk kan det være muligt at låne helt op til 15.000 kroner indenfor 30 minutter, hvis du bliver godkendt.

De fleste steder kræver, at du er fyldt minimum 18 år, mens andre virksomheder gerne ser, at du er fyldt mindst 20 år, før du kan låne penge trods RKI.

Hvor kan jeg se, om jeg er i RKI?

Hvis man bliver meldt ind i RKI, vil du altid få en skrivelse med oplysninger om din registrering. Post kan dog gå tabt i mængden, så hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er i RKI, så kan du finde ud af det på nettet.

Du skal gå ind på hjemmesiden dininfo.dk, hvor du blot skal logge ind med dit NemID, og så vil du kunne se, om du står oplistet i RKI. Skulle du være uenig op din registrering i RKI, så kan du sende en klage til Forbrugerservice.

Sådan kommer man ud af RKI

Der er tre måder hvorpå, du kan komme ud af RKI.

  1. Betal din gæld – Hvis du fortsat har gæld, så kan du betale hele din gæld. Når den er betalt, vil du ikke længere står i RKI, og så bliver det lettere at låne penge.
  2. Lav betalingsaftaler – Hvis du ikke har pengene til at afbetale din gæld, kan du i stedet lave en betalingsaftale med dine kreditorer. Der vil du både spare penge på renter, og du vil komme ud af RKI.
  3. Vent i 5 år – Man ryger automatisk ud af RKI efter en 5-årig periode. Så selvom gælden ikke er betalt indenfor 5 år, vil du automatisk blive fjernet fra RKI.

Skriv et svar